Protipožarna odeja FIREBLANKET 100x100cm

Šifra: metrofire

9,90 

28 obiskovalcev si ogleduje izdelek v tem trenutku.

Hitra dostava

Odprema v 24 urah

24/7 Podpora

Pomoč preko emaila

Preverjeni izdelki

Vsi izdelki so testirani v praksi

Opis izdelka

Večina požarov v stanovanjih se začne v kuhinji. Zaradi požara lahko pride do katastrofalnih posledic, od uničenja stanovanja / hiše, ter še do veliko hujših posledic.

Zakaj bi tvegali?

Medtem ko je gasilni aparat neprimeren za gašenje česarkoli na štedilniku, je protipožarna odeja preprosta rešitev, s katero boste brez težav pogasili vsak začetni požar v kuhinji, na štedilniku, na žaru…

Požarna odeja je varnostna naprava, namenjena za gašenja začetnih požarov predvsem v kuhinji in odprtih prostorih, namenjenim za kampiranje. Uporabimo jo tudi lahko za gašenje ljudi, za kar gasilni aparat ne smemo.

Sama uporaba požarne odeje je preprosta in praktična. Narejena je iz negorljivih steklenih vlaken in se uporablja kot odeja, s katero prekrijemo gorišče, da zadušimo ogenj.  Pri gašenju ne povzroča dodatne škode, zato je zelo primerna za uporabo v prvih trenutkih, ko odkrijemo požar,  ki se še ni razširil po prostoru.

V kuhinji po navadi požar nastane zaradi lastne nepazljivosti, ko zapustimo grelno površino in usmerimo pozornost drugam. In ko požar enkrat odkrijemo, je zelo pomembna naša reakcija, ki ni vedno pravilna. Vodo, ki je sicer dober medij za gašenje, ne smemo vedno uporabljati za gašenje, saj če gasimo naprave pod napetostjo ali goreče tekočine, kot je olje, situacijo še poslabšamo, ko se poškodujemo z električnim udarom ali pa ustvarimo maščobno eksplozijo. Zato je pametno investirati v požarno odejo, ki nas bo rešila napačnih odločitev v kritičnih situacijah.

 

Pet minut pri požaru pomeni razlika med uničeno posodo ter uničeno kuhinjo. Zato je pomembno, da jo pospravimo na znano mesto, da jo bomo lahko uporabili v trenutku, ko jo bomo rabili. Le tako nam bo prišla prav.

– primerna za kuhinje, avtodome, delavnice,…

– v skladu z EN – 1869:1997

– izdelana iz 100% steklenih vlaken

– z obema rokama izvlecite odejo iz vrečke in prekrite ogenj

– ni potrebnega nobenega vzdrževanja

– pri gašenju za razliko od gasilnika na prah ne pusti nobene dodatne škode

– primerna za enkratno uporabo pri gašenju

– zavzame malo prostora 18 × 15 cm

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.